با شروع فصل زمستان، دمای هوا پایین می آید و روز ها نیز کوتاه تر میشوند. پیش تر روش های نگهداری از گیاهان آپارتمانی را در شرایط مختلف بررسی کردیم. حال سوال پیش می آید که در فصل زمستان چگونه باید از گیاهانمان مراقبت کنیم و چه نکاتی را باید رعایت کنیم تا گیاه در طول این فصل آسیب نبیند؟
در ادامه به بررسی روش ها و نکات نگهداری از گیاهان آپارتمانی در فصل زمستان میپردازیم. با همساده ها همراه باشید.
جبران کمبود نور گیاه
در فصل زمستان با کوتاه شدن طول روزها و نور آفتاب، گیاه با کمبود نور مواجه میشود. این نیاز گیاه باید رفع شود در غیر اینصورت گیاه دچار پژمردگی خواهد شد و از بین میرود.
برای جبران این نور باید گیاه را در مکانی بگذارید که نور بیشتری دریافت کند. مکان هایی مانند پنجره ها مناسب هستند. اما باید مواظب باشید که سرمای زیادی به گیاه نرسد.
برای اینکه نور بیشتری به گیاهتان برسد، باید پنجره ها را تمیز کنید.
سطح رطوبت و دمای اتاق
وقتی بخاری یا شوفاژ های خانه را زیاد میکنید و دما را برای مثال به 22 درجه میرسانید، باید به فکر گیاهانتان هم باشید! توجه به دما و رطوبت اتاق یکی از نکات مهم در نگهداری از گیاهان در زمستان است.
اگر متوجه شدید گیاه به این تغییر دما واکنش خوبی نشان نداد، آنرا جابجا کنید . همچنین میتوانید از دستگاه بخور برای تامین رطوبت مورد نیاز گیاه استفاده کنید.
تمیز کردن سطح برگ گیاهان
اینکار باعث میشود نور بیشتری به گیاه برسد. تمیز کردن لایه خاک روی برگ گیاهان به رشد بهتر گیاه نیز کمک میکند. بنابراین یکی از نکات نگهداری گیاهان در زمستان می باشد.
عدم کوددهی گیاه
بهترین زمان کوددهی گیاهان، هنگام رشد (اوایل بهار) است. در زمستان گیاهان رشد بسیار اندکی دارند. بنابراین به کودی نیاز ندارند. اگر در زمستان به گیاه کود بدهید، چرخه طبیعی رشد آن بهم میریزد و در نهایت از بین میرود.
آبیاری گیاه در زمستان
همانطور که گفتیم گیاهان در زمستان رشد بسیار کمی دارند. از این رو میتوان گفت به آب کمتری هم نیاز دارند. پیش تر درباره روش های آبیاری گیاهان صحبت کردیم و دریافتیم که هر گیاه برنامه آبیاری مختص خودش را دارد و پیش از آبیاری باید درباره آن گیاه تحقیق کنیم. پس آبیاری گیاهان را در زمستان متوقف نکنید! فقط به مقدار مناسبش برسانید.
عدم تعویض گلدان
بهتر است از تعویض گلدان گیاه در زمستان بپرهیزید. چراکه تعویض گلدان باعث ایجاد جوانه های جدید خواهد شد. از آنجایی که گیاه در زمستان نمیتواند رشد خوبی داشته باشد، به گیاه استرس زیادی وارد میشود.
البته در شرایط اضطراری میتوان گلدان را تعویض کرد . برای مثال وقتی که خاک گیاه مشکل داشته باشد یا گیاه تحت فشار گلدان کوچک است.
کنترل آفات و بیماریها
در فصل زمستان، گیاهان به علت ضعیف شدن و کاهش مقاومت، حساستر به آفات و بیماریها میشوند. بنابراین، باید به صورت دورهای گیاهان را بررسی کرده و از بروز مشکلات جلوگیری نمود.
همچنین بخوانید:
4 روش آبیاری گیاهان هنگام مسافرت
۱۰ راهکار گرم کردن خانه در زمستان
۱۰ نکته نگهداری از کولر آبی در زمستان
مقابله با خسارات احتمالی بارش برف در ساختمان
چگونه جلوی یخ زدگی لوله را بگیریم ؟
۷ گیاه آپارتمانی مقاوم به سرما