امروزه انسان ها علاقه زیادی به نگهداری حیوانات خانگی از جمله سگ، گربه و… پیدا کرده اند. اما اگر فکر میکنید نگهداری از این حیوانات دوست داشتنی صرفا غذا دادن به آنهاست، سخت در اشتباهید!
اگر میخواهید سگی را وارد زندگی خود کنید، اول باید نکات و روش های نگهداری لازم را درمورد این حیوان بدانید. از آنجایی که نگهداری سگ یک مسئولیت بزرگ است، در این مقاله به بررسی اصول نگهداری سگ در آپارتمان می پردازیم.
قدم اول: انتخاب سگ مناسب
قبل از هرچیزی، باید با توجه به اولویت هایتان تصمیم بگیرید مثلا چه سگی از چه نژادی را به خانه بیاورید. پس اول اولویت هایتان را بر اساس ویژگی سگی که میخواهید مشخص نمایید. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:
-
اندازه سگ
بهتر است سگتان را باتوجه به فضای موجود درون خانه انتخاب نمایید . برای مثال اگر در آپارتمان زندگی میکنید، خوب است نژادی را انتخاب کنید که زیاد بزرگ نشود تا بتوان به راحتی از آن در خانه نگهداری کرد.
در این رابطه میتوان به نژاد های بولداگ فرانسوی، چی واوا و یورک شایر تریر اشاره کرد.
-
سطح انرژی سگ
سعی کنید سگی را انتخاب کنید که زیاد نیاز به تحرک نداشته باشد. مخصوصا اگر در آپارتمان زندگی میکنید! زیرا در این صورت حیوان نمیتواند به اندازه یک خانه حیاط دار تحرک داشته باشد و باید هرروز سگتان را برای پیاده روی به بیرون از خانه ببرید. اگر از این کار بیزارید، سگهای باست هوند میتوانند انتخاب مناسبی باشند.
-
مراجعه به مرکز حیوانات خانگی
پس از انتخاب نژاد مورد نظر، به یک پناهگاه حیوانات خانگی مراجعه و از سگ های مختلف بازدید کنید. میتوانید با مشورت با کارشناسان حاضر در مرکز، با توجه به شرایط خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
گام دوم: مکان مناسب نگهداری سگ
-
ایمن سازی فضا
نکاتی که در این باره باید رعایت کنید عبارتند از: ایمن سازی سیم های لخت یا آویزان، قرار دادن گیاهان دور از دسترس سگ ها و ایمن سازی کابینت ها به وسیله قفل کودک .
-
در نظر گرفتن فضایی برای سگ
زمانی که سرکار هستید یا به مسافرت میروید میتوانید از پارک سگ یا باکس برای نگهداری سگتان استفاده کنید و به سگتان عادت بدهید زمانی که حضور ندارید به آنجا برود. بهتر است برای ساخت و اندازه این فضا از دامپزشک کمک بگیرید.
نکات بهداشتی که باید درباره سگ ها بدانید
اگر شما هم میخواهید در نگهداری سگ در آپارتمانتان به مشکل نخورید، نکات زیر را رعایت نمایید.
- شانه زدن موهای سگ هر سه،چهار روز
- تمیز کردن لای پای انگشتان سگ پس از هربار بیرون رفتن
- عقیم کردن سگ (مهم)
- اصلاح سگ هر 6 ماه
- تغذیه سرشار از سبزیجات
- جلوگیری از مصرف شیرینی و شکلات توسط سگ
- نمک و غذاهای نمک دار و خوراکی هایی مانند چیپس باعث تشنج حیوان در درازمدت میشود.
- چک کردن سگ هر 6 ماه یکبار توسط دامپزشک
- جگر، شش، دل و قلوه و کلیه و… به سگ ندهید.
اگر هنوز در انتخاب حیوان خانگی شک دارید، پیشنهاد میشود ابتدا مقاله حیوانات خانگی مناسب برای ساختمان را مطالعه نمایید.
درباره حیوانات خانگی بیشتر بخوانید: