استفاده از گیاهان آپارتمانی در دکوراسیون خانه، شادابی و زیبایی را برای محیط به همراه دارد. البته این گیاهان مانند هر موجود زنده دیگری نیاز به نگهداری و مراقبت دارند. سمپاشی یکی از روش های مهم در مراقبت از گیاهان آپارتمانی است. از این رو دانستن شیوه سمپاشی و انتخاب سم مناسب برای از بین بردن آفات گیاهان آپارتمانی میتواند به ما کمک بسزایی در نگهداری از گیاهان کند.
ضرورت سمپاشی گیاهان خانگی
همانطور که میدانید سم دشمن آفات گیاهی است. اما قبل از آن باید به این نکته توجه کنیم که پیشگیری بهتر از درمان است و با انجام کارهایی می توان از بیماری های گیاهان جلوگیری نمود.
- توجه به ظاهر گیاه و علائم بروز آفت
- تمیز کردن برگ گیاه به وسیله یک دستمال مرطوب
- جدا کردن برگ های خراب و آسیب دیده
با این حال سمپاشی گیاه راهی برای رهایی از شر باکتری ها، انواع قارچ و دیگر بیماری های گیاهان است و اگر گیاهتان به بیماری دچار شد، باید آنرا با بهترین سموم درمان نمایید.
انواع سموم گیاهان خانگی
سموم خانگی: شما میتوانید با استفاده از موادی که در خانه دارید محلول هایی ساخته و به صورت اسپری برای سمپاشی گیاهانتان استفاده کنید. این نوع سم ها ضرر کمتری نسبت به سموم شیمیایی دارند.
- مخلوط سیر و فلفل
- استفاده از محلول دارچین
- ترکیب سیر و تنباکو
- مخلوط روغن و صابون مایع
سموم شیمیایی: استفاده از این نوع سموم میتواند روند درمان سریع تری را داشته باشد.
- سم دیازینون: از این نوع سم میتوان برای آفات مکنده و جونده استفاده کرد. از جمله آفاتی که میتوان با این سم از بین برد می توان به شته، تریپس، شپشک آردآلود، کرم ساقه خوار و کنه اشاره کرد. این سم طبق دستور العمل آن مورد استفاده قرار میگیرد اما غلظت مورداستفاده آن معمولا 2 سی سی سم در 1 لیتر آب است.
- سم مالاتیون: بر روی طیف گسترده ای از آفات مثل مورچه، شته، پشه، تریپس، کنه و شپشک تاثیر گذار است. بین 10 تا 15 روز روی گیاه می ماند و پس از 7 تا 14 روز مجدد باید انجام گیرد.
- سم کونفیدور: استفاده از این سم در فضای باز توصیه نمیشود . بصورت آبیاری و محلولی قابل استفاده است.
نکات ایمنی مهم در هنگام سمپاشی گیاهان آپارتمانی
- در صورت احساس سرگیجه و سردرد به پزشک مراجعه نمایید.
- در صورت پژمردگی گیاه، از سمپاشی مجدد خودداری کنید.
- سموم را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.
- سمپاشی با سموم شیمیایی را در فضای باز انجام دهید.
- سمپاشی را در ساعات خنک روز انجام دهید.
- پس از سمپاشی مخزن و اسپری سم را بشویید.
- انتخاب صحیح گیاه مناسب آپارتمان، یک راهکار برای جلوگیری از مشکلات احتمالی می باشد.