کدتخفیف

yalda30

روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

کدتخفیف:yalda30

روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه

ساختمان ضد زلزله

ساختمان ضد زلزله

آنچه در این مقاله می خوانید:

زلزله یکی از حوادث طبیعی فاجعه باری است که ضرر های زیادی نیز به همراه دارد . با انواع تکنولوژی های ساختمان ضد زلزله آشنا شوید.

ساختمان ضد زلزله چیست ؟

ساختمان ضد زلزله

برای طراحی یک ساختمان ضد زلزله ، باید سازه به صورتی تقویت شود تا بتواند در برابر انرژی بالای زلزله مقاومت کند و درواقع اثر این انرژی را خنثی نماید . به دلیل حجم زیاد انرژی زلزله ، استراتژی مقابله با این امواج میتواند به صورت های مختلفی شکل بگیرد .

یکی از روش های خنثی سازی انرژی زلزله ، وارد کردن همان میزان انرژی در جهت مخالف امواج است . اما برای مقابله با زلزله میتوان اقدامات زیادی انجام داد .

طراحی فوندانسیون انعطاف پذیر

فوندانسیون انعطاف پذیر

در فوندانسیون انعطاف پذیر ، سازه روی پد های انعطاف پذیری قرار میگیرد . در هنگام زلزله سازه با وارد شدن بار افقی احتمال تخریب کمتری خواهد داشت .

فوندانسیون انعطاف پذیر

یکی دیگر از روش های مقابله با زلزله ، ساخت فوندانسیون سازه در بالای سطح زمین است . در این نوع از طراحی ، سازه روی پد های انعطاف پذیری از جنس فولاد یا لاستیک سوار خواهند شد . در زمان وقوع زلزله ، سازه شروع به حرکت میکند و روی سطح زمین معلق میماند . بدین ترتیب میزان زیادی از انرژی زلزله در پد ها خنثی شده و مانع تخریب ساختمان خواهند شد .

پاندول قدرت

پاندول قدرت

پاندول قدرت یکی از معمول ترین روش های استفاده شده در ساختمان های ضد زلزله است . در این روش یک توپ بزرگ و سنگین با استفاده از کابل های فولادی در سازه معلق میشوند و زمانی که سازه در اثر زلزله نوسان پیدا میکند ، توپ مانند یک آونگ عمل کرده و در جهت مخالف شروع به حرکت میکند .

پوشش نامرئی لرزه ای

ساختمان ضد زلزله

در این روش به جای خنثی سازی انرژی زلزله ، اینبار سعی در منحرف کردن بار لرزه ای داریم . پوشش نامرئی زلزله با استفاده از حلقه های بیرونی که در پیرامون سازه تعبیه شده اند ، زلزله را به خود جذب میکنند و سپس انرژی را به زمین منتقل میکنند .

بیشتر بخوانید :

تاریخچه ساختمان ضد زلزله در ژاپن

نشست ساختمان

0 0 رای ها
این مقاله چقدر برای شما مفید بود ؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها