در هر ساختمانی هزینه های مشترکی وجود دارند که باید از منبعی پرداخت شوند. از این هزینه ها میتوان به هزینه نگهداری مشاعات، قسمت های مشترک، نظافت و… اشاره کرد.
با گسترش آپارتمان نشینی، شارژ ساختمان مطرح شد که نقد های زیادی به آن وارد شده است.
اما شارژ ساختمان باید صرف چه کارهایی شود و چه مواردی را شامل میشود؟
شارژ ساختمان چیست؟
در هر مجتمع مسکونی هزینه های مشترکی وجود دارد که همه ساکنین باید پرداخت کنند. به این هزینه ها شارژ گفته میشود.
پرداخت شارژ ساختمان در قانون تملک آپارتمانها در سال 1343 به تصویب رسیده است و مدیر ساختمان مسئول جمع آوری این مبالغ می باشد.
در این رابطه بخوانید:
قانون پرداخت شارژ ساختمان |
پرداخت شارژ برای واحد های خالی چگونه است؟
طبق ماده 4 قانون تملک آپارتمان ها تمام واحد های یک ساختمان، در صورتی که مورد استفاده قرار بگیرند یا نگیرند باید مبلغی را به عنوان شارژ ماهانه پرداخت کنند.
البته منظور از این شارژ، هزینه های جاری ساختمان مثل پرداخت قبوض مشترک نیست! بلکه منظور هزینه هایی مثل تعمیرات کلی ساختمان، مشاعات و… می باشد.
در این رابطه بخوانید:
محاسبه شارژ ساختمان |
شارژ ساختمان باید صرف چه مواردی شود؟
بر اساس ماده ۲۸ قانون تملک آپارتمانها شارژ ساختمان باید صرف هزینههای مربوط به سرایدار، قبوض آب، برق و گاز مشترک، هزینهی تعمیرات و نگهداری از قسمتهای عمومی آپارتمان، هزینهی نگهداری از گیاهان در محوطهی عمومی و رسیدگی به باغچه و هزینهی اقلام مورد نیاز برای استفاده در بخشهای عمومی(مانند تجهیزات نظافت، تجهیزات الکتریکی و…) گردد.
تشخیص این موارد بر عهده مدیر ساختمان خواهد بود. جبران خسارت های وارد شده به ساختمان باید توسط شخص صورت گیرد و جزء شارژ محسوب نمیگردد.
در این رابطه بخوانید:
آیا مدیریت ساختمان باید شارژ بدهد ؟ |
تکلیف واحدی که شارژش را نمیدهد چیست؟
طبق ماده 10 قانون تملک آپارتمانها در صورتی که واحدی از پرداخت شارژ ماهیانه سر باز زد، هیئت مدیره میتواند با پر کردن اظهارنامه مبنی بر عدم پرداخت حق ماهیانه و درج مبلغ بدهی به طور حقوقی درخواست پرداخت شارژ کند. اگر مشترک باز هم شارژ خود را پرداخت نکرد، مدیر میتواند با مراجعه به مراجع قضایی از او شکایت کند و از هرگونه امکانات عمومی مجتمع او را محروم سازد.
در این رابطه بخوانید:
قانون عدم پرداخت شارژ |