همانطور که میدانید گیاهان آپارتمانی نیاز به آبیاری و رسیدگی دارند. زمانی که به مسافرت میروید یا چند روز دور از خانه هستید، ممکن است خاک گیاه خشک شده و نهایتا گیاه از بین برود.
پس باید به دنبال راهکاری برای آبیاری خودکار یا تنظیم شده گیاهان در این مدت باشیم.
در این مقاله روش های آبیاری گیاهان در مسافرت را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید.
1.بطری آب وارونه
این روش باید بطری آب کوچکی را پر کرده و درب آنرا به حدی شل کنید که آب قطره قطره از آن خارج شود.
حالا باید بطری را بصورت وارونه در خاک گلدان فرو کنید. همچنین میتوانید به وسیله میخ داغ سوراخ هایی برای خروج آب روی در بطری ایجاد کنید.
این روش علاوه بر نصب آسان، مناسب گیاهانی که نیاز به آبیاری روزانه دارند نیز میباشد. البته به مدت 5 روز قابل استفاده است.
2.زیرگلدانی پر از آب
این روش مناسب گیاهانی است که به کمبود آب حساس نباشند. از مزایای این روش میتوان به جلوگیری از خروج خاک گیاه از گلدان و تمیز نگه داشتن محیط اشاره کرد.
در این روش باید داخل زیرگلدانی را از ماسه و آب پر کرده و آنرا زیر گلدان قرار دهید. البته زیرگلدانی مورد استفاده باید مقداری از گلدان بزرگتر باشد .
اینگونه رطوبت گیاه به مدت 2 الی 3 روز در غیاب شما تامین خواهد شد.
3.بطری پلاستیکی در گلدان
در این روش هم مانند روش اول میتوانیم از بطری های پلاستیکی دور ریخته شده برای آبیاری گیاهان در مسافرت استفاده کنیم.
به وسیله میخ داغ آهنی سوراخ هایی روی سطح بطری ایجاد کنید (6 سوراخ کافی است) . سپس گیاهتان را جداگانه آبیاری کنید. حالا به وسیله بیلچه مکانی برای قرار گیری بطری در خاک گلدان ایجاد کنید. به طوری که 3 تا 4 سانتی متر از سر بطری بیرون از خاک باشد. درب بطری را ببندید تا از تبخیر آب درون آن جلوگیری شود.
قرار دادن بطری پلاستیکی در گلدان از روش های کم هزینه است.شما میتوانید از این روش به مدت 4 روز در زمان مسافرت برای آبیاری گیاهانتان استفاده کنید.
4.استفاده از آب بانک
آب بانک وسیله ای است که به طور خودکار گیاه را آبیاری میکند.
این وسیله از دوقسمت سفالی و پلاستیکی تشکیل شده است. قسمت پلاستیکی آن به سر بطری یا شلنگ و بخش سفالی آن در خاک گلدان قرار میگیرد.
هر زمانی که خاک گیاه خشک تر باشد، آب بیشتری به داخل خاک نفوذ کرده و اینگونه گیاه در زمانی که مسافرت هستید، دچار کم آبی نمیشود.
همچنین بخوانید:
نگهداری از گیاهان آپارتمانی در فصل زمستان