صرفه جویی در مصرف انرژی امری ضروری است و با توجه به کاهش منابع انرژی اهمیت زیادی پیدا کرده است. بنابراین بهتر است با نگاه به چگونگی مصرف خود در خانه و توجه به نکاتی که در ادامه گفته شده است، سعی کنید از انرژی بهتر استفاده کنید.
در این مقاله با همساده ها همراه باشید تا با دلایل کاهش مصرف انرژی و راهکار های مصرف بهینه انرژی آشنا شوید.
دلایل کاهش مصرف انرژی
با اینکه کشورمان ایران دارای ذخایر غنی نفت و گاز و سوخت های فسیلی است، دلیل نمیشود که ما به صرفه جویی در مصرف انرژی بی تفاوت باشیم. دلایلی که باعث میشوند به فکر کاهش مصرف انرژی در خانه و محل کار باشیم عبارتند از :
- کاهش هزینه های روزانه از جمله هزینه برق، آب، گاز و…
- کاهش منابع انرژی تجدید ناپذیر و استفاده آیندگان
- کاهش آلودگی هوا
- حفاظت از محیط زیست جلوگیری گرمایش زمین
راهکار های مصرف بهینه انرژی
استفاده از لامپ های کم مصرف
جایگزین کردن لامپ های کم مصرف فلورسنت با لامپ های رشته ای قدیمی، یکی از راهکار های کاهش مصرف انرژی میباشد. لامپ های فلورسنت تنها 10 درصد مصرف انرژی یک لامپ رشته ای را دارند و طول عمر بیشتری هم دارند.
شستشوی ظروف و لباس با آب سرد
مواد شوینده طوری طراحی شده اند که با آب سرد عملکرد بهتری دارند. اگر لباس و ظروف چرب نیستند بهتر است برای کاهش مصرف آب، از آب سرد برای شستن آنها استفاده کنید.
توجه به برچسب انرژی لوازم برقی
هنگام خرید لوازم برقی به برچسب انرژی آن توجه کنید. این برچسب از A تا G رتبه بندی شده است و میزان بازدهی وسیله برقی را نشان میدهد. سعی کنید لوازمی که میزان مصرف انرژی آنها +A++ ، A و +++A است خریداری نمایید. استفاده از محافظ برق هم میتواند تا حدی از اتلاف انرژی جلوگیری کند.
خاموش کردن لامپ های اضافی
یکی از ساده ترین راهکار های کاهش مصرف انرژی در خانه و محل کار، خاموش کردن لامپ های اضافی است. روشن ماندن لامپ های اضافی در طول شب و جلوگیری از ورود نور خورشید به خانه در طول روز از مواردی هستند که باعث مصرف بی رویه برق میشوند.
درزگیری و عایق بندی در و پنجره
حدود 30 درصد از گرمای خانه از در و پنجره ها هدر میرود. از راهکار های کاهش هدررفت انرژی در این قسمت ها، درزگیری و عایق بندی است. نصب پنجره های دوجداره UPVC از اتلاف انرژی جلوگیری میکند.
پوشیدن لباس مناسب
از دیگر راهکار های مصرف بهینه انرژی، داشتن پوشش متناسب با هر فصل میباشد. توصیه میشود در فصول گرم سال، لباس های خنک و نخی بپوشید و در فصول سرد همچون زمستان، لباس های گرم و حتی اضافه به تن کنید. همچنین درب اتاق هایی را که در آنها حضور ندارید، ببندید تا گرمای خانه هدر نرود.
تعویض فیلتر سیستم سرمایشی و گرمایشی
فیلتر سیستم های تهویه هر سه ماه یک بار باید تعویض شوند. زیرا این کار عملکرد این سیستم ها را بهبود بخشیده و در نتیجه از هدررفت انرژی ممانعت می گردد.
مقالات مرتبط:
مصرف بهینه برق در آپارتمان
مصرف بهینه انرژی در تابستان
۱۰ راهکار گرم کردن خانه در زمستان
انواع کولر در ساختمان ها و برج ها