با گذشت زمان ساختمان ها زیبایی خود را از دست میدهند. از آنجایی که امروزه خرید یا اجاره ساختمان جدید کار دشواری است، بهترین راه برای جلوه بخشیدن به سازه های قدیمی، نوسازی و یا بازسازی آنهاست.
در این مقاله اهمیت نوسازی نمای ساختمان را بیان میکنیم و به بررسی مراحل نوسازی و بازسازی نمای ساختمان میپردازیم.
نوسازی نما یعنی چه؟
نوسازی نما یعنی تعویض و تعمیر قسمت های آسیب دیده نمای بیرونی ساختمان. تفاوتش با بازسازی نما در این است که در بازسازی، کل نما تعویض میشود اما در نوسازی همانطور که گفته شد فقط قسمت های آسیب دیده و فرسوده تعمیر یا تعویض میشوند.
البته به یاد داشته باشید در برخی مناطق کشور به دلیل بارش باران های اسیدی نمای ساختمان با گذشت زمان به تعویض و بازسازی نیاز خواهد داشت.
اهمیت نوسازی نمای ساختمان
یکی از دلایلی که افراد را وادار به تعویض و نوسازی نما میکند، فرسودگی ساختمان است. نما علاوه بر زیبایی، روی قیمت ساختمان نیز تاثیر میگذراد.
همچنین نمای ساختمان های یک محل، به نحوی نشاندهنده سطح زندگی مردم آنجا نیز میباشد. ناگفته نماند که شهرداریها ناظر نمای ساختمان های هر شهر هستند و باید طبق یک چارچوب این بازسازی صورت گیرد تا سیمای کلی شهر حفظ شود.
دلایل نوسازی و بازسازی نما
زیبایی ساختمان
مهمترین دلیلی که باعث میشود افراد اقدام به نوسازی و بازسازی نما کنند، افزایش زیبایی ساختمان است. این موضوع در جذب مشتری در پاساژ ها و مجتمع های تجاری دارای اهمیت است. تغییر و بازسازی نمای ساختمان به منظور ایجاد تنوع در ظاهر آپارتمان نیز انجام میشود.
حفظ استحکام ساختمان
در ساختمان های فرسوده احتمال ریزش مصالح بیشتر است. بنابراین نوسازی نمای ساختمان میتواند از بروز حوادث جلوگیری کند.
تغییر کاربری
تغییر کاربری یک مجتمع مسکونی به اداری یا تجاری یکی دیگر از دلایل بازسازی نمای ساختمان میباشد.
جلوگیری از آسیب به قسمت های داخلی
نوسازی نما و تعمیر قسمت های فرسوده راهی مناسب برای پیشگیری از آسیب دیدن قسمت های داخلی ساختمان است. درصورتی که نوسازی نما جدی گرفته نشود گچ کاری، کاغذدیواری و یا نقاشی خراب و پوسته پوسته میشود
مراحل بازسازی و نوسازی نما
1.مشورت با شرکت های ساختمان سازی
در مرحله اول با شرکت های ساختمان سازی مشورت کنید و تمام ابعاد کار را بسنجید. مشورت مهمترین قدم برای شروع کاری است که تجربه و تخصصی در آن ندارید!
2.طراحی و انتخاب مصالح
طراحی نمای جدید را به افراد متخصص بسپارید. توجه کنید نمایی که انتخاب میکنید سازگار با فرهنگ و سیمای کلی آن شهر باشد. سپس با برآورد هزینه ها، مصالح مناسب و سازگار با آن منطقه را انتخاب نمایید.
3.تخریب و ایجاد نمای جدید
درنهایت نوبت به تخریب دیوار های ساختمان میرسد. این مرحله باید اصولی صورت گیرد تا خسارات مالی و جانی در پی نداشته باشد. پس از آن دیوارچینی صورت میگیرد و نمای جدید ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید :
چند نکته درباره بازسازی خانه