روش های محاسبه شارژ ساختمان

روش های محاسبه شارژ ساختمان

آنچه در این مقاله می خوانید:

امروزه با افزایش مهاجرت مردم از شهر های کوچک و روستاها  به شهر های بزرگ، آپارتمان نشینی رواج یافت. آپارتمان ها شیوه مدیریت خاص خودشان را دارند. از این رو محاسبه و پرداخت شارژ موضوعی مهم در بحث مدیریت ساختمان میباشد.

در این مقاله به بررسی روش های محاسبه شارژ ساختمان طبق قانون تملک آپارتمان ها میپردازیم . ابتدا بهتر است با مفهوم شارژ ساختمان آشنا شویم . با ما همراه باشید.

شارژ ساختمان چیست؟

در هر مجتمع مسکونی هزینه های مشترکی وجود دارد که همه ساکنین باید پرداخت کنند. به این هزینه ها شارژ گفته میشود.

پرداخت شارژ ساختمان در قانون تملک آپارتمانها در سال ۱۳۴۳ به تصویب رسیده است و مدیر ساختمان مسئول جمع آوری این مبالغ می باشد.

شارژ ساختمان

در این رابطه بخوانید:

وظایف مدیر ساختمان

انواع شارژ ساختمان

شارژ عمومی

این شارژ به منظور مصارف عادی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. هزینه نگهبانان، نظافت، تعمیرات جزئی و… از این شارژ تامین میشود.

شارژ عمرانی

این شارژ همانطور که از نامش پیداست، برای کارهای عمرانی از قبیل نصب درب پارکینگ، ایزوگام ساختمان و تعویض کابین آسانسور استفاده میشود. شارژ عمرانی باید توسط مالکین پرداخت شود.

شارژ ذخیره

شارژ ذخیره پس اندازی برای اتفاقات ناگهانی است. این شارژ بیشتر در ساختمان های بزرگ و برج ها دریافت میشود و به منظور تامین هزینه خسارت در مواقع ضروری به کار میرود.

روش های محاسبه شارژ

روش های مختلفی برای محاسبه شارژ ساختمان وجود دارد. هر ساختمان طبق تصمیم گیری مجمع عمومی ساختمان یکی از روش های زیر را برای محاسبه شارژ انتخاب میکند :

  • شارژ واحدی
  • شارژ متراژی
  • شارژ نفری (مناسب مجتمع مسکونی)
  • شارژ نفر متراژی
  • شارژ واحدی به همراه شارژ نفری
  • شارژ واحدی به همراه شارژ متراژی
  • شارژ نفری به همراه شارژ متراژی
  • شارژ واحدی به همراه شارژ متراژی و شارژ نفری
  • شارژ بر اساس هزینه‌های مجتمع مسکونی و آپارتمان‌ها

انتخاب روش محاسبه شارژ ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به بررسی هر یک از روش های ذکر شده میپردازیم.

نحوه محاسبه شارژ واحدی

این روش مناسب ساختمان هایی است که واحدهای یکسانی دارند و فاقد سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی هستند. مهمترین فاکتور در تقسیم مبلغ شارژ در این روش، تعداد واحدهای ساختمان است و همه واحدها برابر و به صورت ماهانه پرداخت میکنند.

شارژ متراژی

در این روش واحدها بر اساس میزان متراژی که دارند شارژ خود را به صورت ماهانه پرداخت میکنند. مثلا به ازای هر متر، 1000 تومان شارژ در نظر گرفته میشود که در این صورت واحد 100 متری باید ماهانه  100هزارتومان شارژ پرداخت کند.

شارژ نفری

در این روش مبلغ شارژ بر اساس تعداد ساکنین هر واحد محاسبه میشود. برای مثال 50 هزارتومان به ازای هر نفر تعیین میشود و بر این اساس، واحدی دارای 4 ساکن باید ماهانه 200 هزارتومان (50*4) پرداخت کند. این روش مختص مجتمع های مسکونی میباشد.

شارژ نفر متراژی

این نحوه محاسبه شارژ، هر واحد بر اساس تعداد افراد و متراژ واحد، باید به صورت ماهانه شارژ پرداخت کند. معمولا تسهیم این روش به صورت بیست به هشتاد است. یعنی میزان شارژی که برای متراژ تعیین می‌شود باید با شارژ نفری نسبت بیست به هشتاد داشته باشد.

شارژ واحدی به همراه شارژ نفری

در این روش محاسبه شارژ ساختمان، واحدها میزان شارژ ثابتی دارند و علاوه بر آن بر اساس تعداد ساکنین هر واحد، مبلغی به شارژ ثابت اضافه میشود. پرداخت شارژ در این روش نیز بصورت ماهانه است و بیشتر مناسب مجتمع های مسکونی میباشد.
برای مثال مبلغ ثابت شارژ در ساختمانی 50 هزارتومان است و به ازای هر نفر 30 تومان نیز دریافت میشود. بنابراین شارژ واحدی با 3 ساکن 140 هزارتومان میشود.

شارژ واحدی به همراه شارژ متراژی

در این روش هر واحد شارژ ثابتی دارد و به ازای هر مترمربع متراژ آن، مبلغی به شارژ ثابت اضافه میشود. این روش برای مجتمع‌ های مسکونی که دارای واحدهایی با متراژ متفاوت و سیستم  سرمایش و گرمایش و آب مشترک هستند، مناسب است.

شارژ نفری به همراه شارژ متراژی

این روش بر اساس تعداد نفرات و متراژ هر واحد محاسبه میشود. یعنی اگر به ازای هر نفر مبلغ 20 هزارتومان و هر مترمربع متراژ، 1000 تومان در نظر بگیریم، واحدی 100 متری با 3 ساکن باید ماهانه 160 هزارتومان شارژ پرداخت کند.

شارژ واحدی به همراه شارژ متراژی و شارژ نفری

این نحوه محاسبه شارژ ساختمان ترکیبی از سه روش واحدی،متراژی و نفری میباشد. یعنی هر واحد علاوه بر مبلغی ثابت، باید به ازای هر نفر و هر مترمربع متراژ، مبلغی را بصورت ماهانه پرداخت کند.

این روش نیز مناسب مجتمع‌ های مسکونی که دارای واحدهایی با متراژ متفاوت و سیستم  سرمایش و گرمایش و آب مشترک هستند، میباشد.

پیشنهاد

همانطور که مشاهده کردید، روش های مختلفی برای محاسبه شارژ ساختمان وجود دارند. انتخاب این روش به عهده مدیر ساختمان و یا مجمع عمومی ساختمان میباشد. از این رو مدیر ساختمان وظیفه مهمی در جمع آوری و محاسبه شارژ هر واحد به صورت جداگانه دارد. امروزه استفاده از نرم افزار های مدیریت ساختمان برای محاسبه و جمع آوری شارژ ساختمان رواج یافته است.

نرم افزار همساده ها

همساده ها یک نرم افزار برای مدیریت مجتمع و ساختمان به صورت آنلاین است. با استفاده از این نرم افزار میتوانید ساختمان خود را آسان تر مدیریت کنید. از جمله امکانات این نرم افزار میتوان به پرداخت شارژ آنلاین، صدور فاکتور به صورت ماهانه، پیام رسان درون برنامه، سامانه پیامکی، ثبت قبوض و فاکتور ها و … اشاره کرد.

بیشتر بخوانید

کلاهبرداری با شارژ ساختمان

علیرضا گرجی

علیرضا گرجی

سرپرست تیم محتوای همساده ها و علاقه مند به حوزه کامپیوتر
5 2 رای ها
این مقاله چقدر برای شما مفید بود ؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نوشته های اخیر:

مطالب مرتبط:

برچسب ها :