در مقاله دیوار سبز با انواع این المانها آشنا شدیم. اکنون میخواهیم به یکی از محبوبترین دیوارهای سبز یعنی ماس وال یا دیوار خزهای بپردازیم و مزایا و معایب این دیوار سبز را بررسی کنیم.
خزه چیست؟
برای توضیح دیوار خزهای ابتدا باید بدانیم خزه چیست. خزه یا ماس (Moss) از قدیمی ترین گونههای گیاهی کره زمین است. این گیاهان در محیط مرطوب و با نور کم زندگی و رشد میکند. خزه ها در دو نوع تثبیت شده و تثبیت نشده وجود دارند. نوع تثبیت نشده دائما درحال رشد است و رو به جلو حرکت میکند. اما نوع تثبیت نشده که در ماس وال بکار میرود، در جای خود به صورت ثابت به زندگی ادامه میدهد.
ماس وال چیست؟
ماس وال دیواری تشکیل شده از خزه های طبیعی است. این خزهها از طبیعت جمع آوری میشوند و طی فرآیندی تثبیت و بر روی بستری مناسب با دیوار داخلی قرار میگیرند. عمر این دیوارهای سبز نزدیک به 3 سال است که در صورت رسیدگی و نگهداری درست بین 5 تا 8 سال نیز میتوانند عمر کنند.
مزایای دیوار خزهای
- عایق صوتی
- بهبود کیفیت هوا
- کمک به ثبات رطوبت محیط
- عدم نیاز به آبیاری و زهکشی
- صرفه اقتصادی نسبت به باقی دیوارهای سبز
از معایب دیوار خزهای فقط به این مورد میتوان اشاره کرد که در فضا های بیرونی قابل اجرا نیست.
نگهداری از دیوار خزهای
حداقل رطوبت مورد نیاز برای زندگی خزه ها 30 درصد است که تقریبا در تمامی محیط ها قابل زندگی هستند.
همچنین خزه های تثبیت شده نیازی به آبیاری، کوددهی، نور، هرس و زهکشی ندارند. به همین دلیل نگهداری از آن ها بسیار ساده و بی زحمت است.
در کل ماس وال نسبت به باقی انواع دیوارهای سبز، از لحاظ قیمتی به صرفه تر است و نگهداری بسیار آسان و بی دردسری دارد. همچنین تغییر نکردن ظاهر آن در شرایط مختلف این نوع دیوار سبز را بسیار محبوب کرده است.
درباره گیاهان آپارتمانی و دکوراسیون داخلی بیشتر بخوانید: