سیستم روشنایی هوشمند

سیستم روشنایی هوشمند

آنچه در این مقاله می خوانید:

امروزه با پیشرفت تکنولوژی اینترنت اشیاء و وجود خانه های هوشمند، سیستم روشنایی هوشمند نیز از محبوبیت بالایی برخوردار شده است. در این مقاله به نحوه راه اندازی، طرز کار، نگهداری و مزایا و معایب این سیستم می‌پردازیم.

برای اطلاع بیشتر از سیستم های روشنایی می‌توانید به مقاله “انواع سیستم های روشنایی” مراجعه کنید.

سیستم روشنایی هوشمند چیست؟

سیستم روشنایی هوشمند شبکه ای از وسایل روشنایی است که می تواند از راه دور یا به طور خودکار توسط حسگرها، تایمرها یا فرمان های صوتی کنترل شود. این سیستم ها دو نوع متصل بر هاب داخلی و متصل به اینترنت دارند.

اجزای سیستم روشنایی هوشمند

سیستم های مختلف اجزای مختلفی نیز دارند. اما اکثر این سیستم ها از بخش های مشابهی تشکیل می‌شوند که در ادامه به توضیح این اجزا می‌پردازیم.

1- لامپ های هوشمند: این لامپ ها قابلیت اتصال به شبکه بی سیم، هاب و یا دستیار صوتی را دارند. این لامپ ها قابلیت تغییر شدت نور، رنگ نور و دمای آن را دارا هستند که می‌توانید این تغییرات را توسط تلفن همراه خود انجام دهید.

2- سوئیچ هوشمند: این سوئیچ ها بر روی سوئیچ های قدیمی نصب می‌شوند و قابلیت هوشمندسازی را به شما می‌دهند. این سوئیچ ها به شبکه اینترنت و یا هاب متصل می‌شوند و شما می‌توانید با تلفن همراه خود شدت نور، خاموش و روشن شدن، زمانبندی و… را تنظیم و کنترل کنید.

3- هاب هوشمند: هاب دستگاهی است که چندین وصیله مختلف بوسیله ارتباط باسیم و یا بی سیم به آن متصل می‌شوند. هاب های هوشمند می توانند با استفاده از پروتکل های مختلف مانند Wi-Fi، بلوتوث، Zigbee یا Z-Wave به چندین دستگاه هوشمند متصل شوند. هاب های هوشمند همچنین می توانند ویژگی های پیشرفته تری مانند روتین ها، گروه ها و اتوماسیون را در اختیار شما قرار دهند.

4- سنسور های هوشمند: دستگاه هایی هستند که می توانند عوامل محیطی مختلف مانند حرکت، دما، رطوبت یا سطح نور را تشخیص دهند. حسگرهای هوشمند می توانند با سیستم روشنایی هوشمند شما ارتباط برقرار کنند و بر اساس قوانین و ترجیحات شما اقداماتی را انجام دهند. برای مثال، می‌توانید چراغ‌هایتان را طوری تنظیم کنید که وقتی حرکت تشخیص داده می‌شود روشن شوند یا وقتی خورشید غروب می‌کند شدت نور بیشتر شود.

اینها تنها برخی از اجزای اساسی یک سیستم روشنایی هوشمند هستند. بسته به نیاز و بودجه‌تان، می‌توانید مواردی را انتخاب کنید که به بهترین وجه برای شما مناسب است و تجربه نورپردازی هوشمند سفارشی خود را ایجاد کنید.

پنل کنترل روشنایی هوشمند

نصب سیستم روشنایی هوشمند

دو نوع اصلی از سیستم های روشنایی هوشمند وجود دارد: مبتنی بر هاب و بدون هاب. یک سیستم مبتنی بر هاب به یک دستگاه مرکزی مانند یک پل یا یک دروازه نیاز دارد که وسایل روشنایی شما را به شبکه Wi-Fi شما متصل می کند و به شما امکان می دهد آنها را از طریق یک برنامه یا یک دستیار صوتی کنترل کنید.

سیستم بدون هاب نیازی به هاب ندارد، اما در عوض از بلوتوث یا وای فای برای اتصال مستقیم هر چراغ به گوشی هوشمند یا تبلت شما استفاده می کند. نوع سیستم روشنایی هوشمندی که انتخاب می کنید به بودجه، ترجیحات و نیازهای شما بستگی دارد.

موارد مهم هنگام انتخاب سیستم روشنایی

  • سازگاری: مطمئن شوید که سیستم روشنایی هوشمند شما با وسایل روشنایی، سوکت ها، کلیدها و سیم کشی های موجود سازگار است. ممکن است لازم باشد برخی از آنها را با نسخه های هوشمند جایگزین کنید که می توانند با هاب یا برنامه شما ارتباط برقرار کنند. همچنین باید بررسی کنید که آیا سیستم روشنایی هوشمند شما با دستیار صوتی دلخواه شما مانند الکسا، دستیار گوگل یا سیری کار می کند یا خیر.

  • ویژگی ها: ویژگی ها و عملکردهای مختلف سیستم های روشنایی هوشمند را مقایسه کنید و ببینید کدام یک از آنها نیازها و انتظارات شما را برآورده می کنند. برخی از ویژگی هایی که باید به دنبال آنها باشید عبارتند از تنظیم نور، تغییر رنگ، زمان بندی، برنامه ریزی ها، اتوماسیون هنگام انجام یک فعالیت، همگام سازی، سنجش حرکت و دسترسی از راه دور.

  • سهولت استفاده: یک سیستم روشنایی هوشمند را انتخاب کنید که نصب، راه اندازی و کارکرد آن آسان باشد. شما باید بتوانید نورهای خود را با دستورات یا حرکات ساده و بدون هیچ گونه تاخیر یا اشکالی کنترل کنید. همچنین باید بتوانید نرم افزار و سیستم عامل خود را به طور منظم به روز کنید تا از عملکرد و امنیت مطلوب اطمینان حاصل کنید. یک سیستم روشنایی هوشمند می تواند خانه یا محل کار شما را به مکانی راحت تر، راحت تر و امن تر تبدیل کند. با یک سیستم روشنایی هوشمند می توانید از مزایای داشتن نور مناسب در زمان و مکان مناسب بهره مند شوید.

مزایای سیستم روشنایی هوشمند

  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • قابلیت کم و زیاد کردن نور به دلخواه
  • تنظیم نور به رنگ دلخواه و مورد علاقه
  • طول عمر و ماندگاری بالای لامپ ها
  • عملکرد خودکار و هوشمند نسبت به تغییرات محیطی

درباره سیستم های هوشمند بیشتر بخوانید:

خانه های هوشمند

طراحی ساختمان هوشمند

5 گجت هوشمند آپارتمانی

سپهر یعقوبی

سپهر یعقوبی

عضو تیم تولید محتوای همساده ها، علاقه مند به حوزه کامپیوتر و مسائل چالش بر انگیز.
0 0 رای ها
این مقاله چقدر برای شما مفید بود ؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نوشته های اخیر:

مطالب مرتبط:

برچسب ها :