با افزایش قیمت زمین و ملک در مناطق مسکونی، عده ای به ساخت و ساز در زمین های کشاورزی و زراعی روی آورده اند. ساخت و ساز در زمین های کشاورزی به دلیل آب و هوای منطقه و قیمت مناسب تر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
اما زمین زراعی چیست ؟ آیا ساخت و ساز در زمین کشاورزی قانونی است ؟ مراحل قانونی ساخت ملک در زمین زراعی چگونه است ؟ در ادامه به این سوالات پاسخ میدهیم .
زمین زراعی
به زمینی که در آن محصولات زود بازده ( یک الی دوسال ) کشت میشود زمین کشاورزی یا زمین زراعی میگویند. این نوع زمین کاربری مسکونی ندارد و برای ساخت و ساز در آن باید مراحل قانونی را دنبال کنید.
قانون ساخت و ساز در زمین کشاورزی
طبق قانونی که در سال 1374 به تصویب رسیده است، ساخت خانه در باغ، مزرعه و احداث کارخانه بدون مجوز رسمی در این زمین ها ممنوع است. این قانون به منظور جلوگیری از تخریب محیط زیست و ایجاد مشکلات زیست محیطی وضع شد.
بی توجهی به این قانون پیگرد قانونی دارد . جریمه متخلفین این حوزه به صورت زیر در نظر گرفته شده است :
- پرداخت جریمه سه برابر قیمت زمین یا باغ با توجه به قیمت روز
- شش ماه تا دو سال تعلیق از خدمت برای سر دفتران اسناد رسمی متخلف
مراحل ساخت ملک در زمین زراعی
تغییر کاربری زمین کشاورزی از نظر مراجع قانونی در مواقع ضروری منعی ندارد . اما با این حال تغییر کاربری فرایندی طولانی و گاهی دشوار است و مراحل قانونی زیادی دارد.
در ادامه مراحل قانونی ساخت ملک در زمین کشاورزی را بیان میکنیم:
- ابتدا باید درخواست تغییر کاربری را به همراه مدارک مالکیت زمین و مجوز تاسیس، موافقت اصولی طرح مورد نظر، نقشه عرصه مورد اجرای طرح، نظریه اداره کل محیط زیست استان و پاسخ استعلام دستگاههای ذیربط در چهارچوب ماده ۷ قانون را به جهاد کشاورزی ارائه کنید.
- با دستور جهاد کشاورزی مدارک مبنی بر بررسی مشخصات زمین، کروکی و گزارشکار تنظیم شده و به مديريت امور زمینهای استان ارسال میشود.
- پس از تایید مدارک و گزارشات، تقاضا در نوبت دستور کار کمیسیون قرار گرفته و در صورت نیاز از اراضی بازدید و گزارش کارشناسی تهیه میشود.
- پس از بررسی های نهایی در صورت موافقت با درخواست تغییر کاربری، مجوز مربوطه صادر میشود.
مقالات مرتبط همساده ها:
نوسازی و بازسازی نمای ساختمان
تغییر کاربری ساختمان چیست؟